Trädgårds festen på Sofiero

Igår dukade jag upp som gäst dukare på Sofieros Trädgårds fest som ska vara i helgen. Det känns som det den bästa dukning jag gjort någonsin, men så känner jag i och för sig varje gång.
 Lite nervös, för jag ska upp på scen och bli intervjuvad ang nya boken och sen ska jag signera. Det går säkert bra, jag gillar egentligen att stå på scen håller ju ofta föreläsningar. Men.......?








Fest på Öland!

I helgen var vi på en helt fantastisk fest på Oland, hos vara goda vännner Misse och Musse Claesson.
Det var massa levande musik, dans och sång, de lyckades verkligen bjuda på en fest fylld av kärlek och värme!

Misse hade dekorerat alla borden med dukningar från min bok som inspiration!


Jag brukar plocka blåbars ris som jag binder ihop i botten med ett plast "provrör" i mitten. Provrören går att köpa i de flesta blomster affärer.
Använd antingen ett fint band, lite osynligare grön ståltråd, men även vanligt natur färgat snöre passar jätte fint.
Sen vänder jag på det ihopbundna riset, så att det blir som en kjol. Sedan är det bara att trycka ner en fin blomma i provröret i toppen av kjolen.


Misse hittade ingen blåbars ris, utan gjorde sin egen version med ormbunkar. Det blev minst lika fint, och det gör mig så glad att se att man kan använda dukningarna i boken som bas for sina egna ideer och inspirationer!


Min vän Sven tillsammans med Misses fina ormbunks ballerinor.

Rosor i vinglas





Nu börjar jag blogga! 
Här i bloggen har jag tänkt dela med mig av  hur man kan förgylla vardagen med enkla idéer och tips genom dukning och inredning.   
Först ut har varit en favorit i sommar! 
Snabbt plockade blommor i vinglas som jag sedan ställt i en länga i mitten av bordet. De håller sig länge och är dessutom fina även när de har torkat. Förutom tex rosor och syrener kan man trycka ner en kvist med plommon, eller några andra gröna kvistar man har till hands.
Varva glasen med blommor med glas med vanliga värme ljus för mer stämning!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0