Skåne

Hektisk helg i skåne! Är nu påväg tillbaka till Sthlm.



Vacker ljung, vet ej vad den heter, men en färgblandning av  vitt & rosalila. Gillar egentligen inte ljung men denna var lite häftig. Vandrade längs vattnet från Torekov till Mäsinge strand, så vackert!



Köpenhamn!

Köpenhamn hela helgen!  Filippa min mellandotter som pluggar där, fyllde år. Vi var på en fantastisk nyöppnad restaurang Scapetta, rantzausgade 7 som redan blivit har utnämnd till Cphgs bästa restaurang! 5 rätter 275 dkk, super.




Efter någon bar var det läggdags för att vakna upp till Champagne frukost på Nimb, restaurang som ligger i anslutning till Tivoli.  Överallt var det dekorerat med pumpor, t.o.m med inne på tivoli var det en vandrande orkester med pumpor som huvudbonad. En av mina döttrar ( jag har tre ) sa, när jag tog ett av alla mina pumpa foton - mamma du är besatt av Pumpor!

På tal om Pumpor så har jag dukat upp Halloween hos  Tasteline, www.tasteline.se   se " Halloween för vuxna"





Fotografering med Roland

Tidigt iväg till fotograf Rolands atelje, dennna gång ska bilderna fotas i studion vid St. Eriksplan där har han en fantastiskt studio. Allt material fraktas upp i en häftig hiss med hjälp av hans assistent. Roland hade också varit i Örebro i går, men hos Ernst ( inredaren , kocken m.m). Han har tagit alla bilder till hans nya böcker, så det hade varit genomgång av allt det materialet.

Att det tar sådan tid att plåta! Bilderna fotas, därefter tittar man in i ett fantastiskt datasystem, ett blad ligger inte rätt, korrigerar, fel ljus, blomman har vissnat, jag byter!   Om & om igen nya bilder! Vilket tålamod! Det är så roligt när det blir bra till slut. Oh vad vi är bra!    
Efter massor av timmar ner med allt material med hissen, in i bilen.
Ont i hela kroppen, tar en lång kvällspromenad på Djurgården.






Örebro, föreläsning!

För 5:e gången föreläste jag i Örebro om att duka bord för närmare 60 st anmälda. Jag åkte till en del av Örebro som heter Wadköping, till en teaterlada som ligger inne i ett gammalt område med hus från medeltiden & kullerstensgator. Jag kom dit någon timme för tidigt så jag tog en promenad runt i en anslutande park med fantastiska planteringar bl.a den här skapelsen.

Det var en sådan härlig stämmning, jag berättade om trender, dukade upp " orientexpressen", Vaxduksdukning, Halloween, massor av tips & idee´r för höstensfester. Alla minglade runt i pausen, tittade på dukningarna och ställde massa frågor, sen köptes boken med signering!
Avdukning med hjälp av personalen, körde tillbaka smaskande på en Sibylla hamburgare & kaffe, anlände Stockholm vid midnatt.

Idag har jag arbetat med material till min " nya " bok hela dagen, vi ska fotografera imorgon andra omgången, det ska bli så roligt att möta fotograf Roland Persson igen, det var drygt en månadsedan vi gjorde första tagningarna. Nu har jag fyllt hela bilen med " material" och ska gå och lägga mej! God natt!









Ide´; Skär av locket till pumpan, gröp ur innehållet, lägg i en blöt oasis, stick i lite av varje ( hösstlöv, kastanjer, ros, litet äpple) Rensa locket, stick 2 st blomster pinnar c.a 10 cm i baksidan på pumpanskant, tryck på locket så att den vilar på blomsterpinnarna!  Ställ fram!

Hallwylska palatset

Igår var jag på en fantastiskt fin utställning på Hallwylska palatset. Den heter Livets Färger med bland annat handmålade skålar och fat gjorda av den finska konstnärinnan Dorrit von Fieandt.
Tänk att man har bevarat dessa otroliga salar, med sin orginal utsmyckning mitt inne i centrala Stockholm.
Där hittade jag det här bordet!
Jag älskar de här höga kandilabrarna, blommorna som är gjorda att nästan stå över middagsgästerna, och de avlånga servetterna. Istället för att bordet bara är plant och avlångt blir det en höjd på det som får det att kännas både högtidligt och vackert.
Man ser kanske inte det så bra på bilden, men det är dukat med gammalt porslin. Typiskt sådant som man kanske har fått ärva någongång och sedan har glömt bort. Ytterligare en anledning att gå igenom sina gamla gömmor och återanvända det man redan har. Varför inte blanda porslin från olika serviser.
Idag ska jag förbreda inför en föreläsning i Örebro på Tisdag, och planera för fotograferingen inför min nya bok på Torsdag.

Höstfärger och Höstbröllop.

Höstbröllop!
Underbara höstfärger, tog lite bilder på ett av de bröllopen jag hjälpt. Detta var från i lördags.

Jag gjorde 12 st savoykål dekorerade med hortensia, nypon, ekblad ( är så tacksamma att göra dekorationer med, hållbara & formade som små knippen) oranga fresior, böner, äpplen& gröna tomater.
Brudbuketten: organiserad oordning av hösten, tärnbuketterna likaså fast mindre.

När jag bar in alla " savoykålen" till Högberga Gård, Lidingö, började det ösregna! Vilken otur, men det kanske är så att regn betyder lycka. I alla fall så berättade peronalen att de hade haft bröllop varje lördag sedan april månad och att det var första gången det regnade







Kurs! Jag har kurs i att duka bord på söndag, 11 okt. Trendiform, vi dukarbord, fikar & gör en bordsdekoration att ta med hem ( kanske savoykål el. pumpadek.) c.a 2,5 tim med början 14.00, i Stockholm. Det finns plats kvar, anmälan görs på kurser el. min mail.

Pumpor!



Fyll en glasvas (spelar ingen vilken form) med olika färger av små pumpor! Vóila!



På en besinstation utanför Geneve hittade jag detta praktfulla Haloween arrangemang! Visst är det härligt!



RSS 2.0