Marseille!


Har varit 1 dygn i Marseille, hade ett par möten där. Härlig stad, bodde på ett hotell "New Hotel Marseille", rekomenderat av en "chef francais de Marseille"  Yvon. 
Ingela Holm ( projektledare av min boknr.2 & 3) har gjort en bok med honom under en vecka i Marseille i våras.
Där såg jag dessa fantastiska hortensier, nerstuckna genom en glest flätad korg direkt ner i en vas med vatten, enkelt!!!  Åt oxå på en restaurang rekomenderad av densamme,  PERON, Supergott & trendigt! Båda dessa ligger i Le Vieux Port.



En dörrkrans

Nu har jag varit ute och plockat kvistar från Lärkträd, de är så otrolig vackra med sina kottar & sin djupa gröna färg. En dörrkrans ska det bli! 
Enkelt: ståltråd, sekatör, lägg kvistarna omlott och vira runt stålrtåden, det är bara häftigt om det sticker ut lite grenar här och där ( organiserad oordning) Alternativ, till lärkträd; olika typer av barrkvistar, En, Tuja, Hängbjörk & Murgröna.









Solrosor och after-ski

Det händer faktiskt inte så mycket här i Frankrike, promenerar och jobbar på att komma på ideer till min nya bok. Men det är fortfarande underbart!
Jag försöker påverka maken att vi ska öppna en afterski, som jag kan inreda och "Duka upp" på ett häftig vis. Det vore kul eftersom det inte finns något bra, ska försöka prata med engelsmannen som driver Puben i byn, han vet inte om det än!
Tills vidare hittat de här solrosorna, visst är färgerna fantastiska.



Och det här ser ju ut som ett av mina dukade bord!


Frankrike och VM i Luxenburg.

Nu är jag äntligen i Frankrike! Här har jag hittat min alldeles egna oas där jag vandrar, plockar blommor, och planerar alla höstens göromål. Vi har haft ett litet hus här i Serre Chevalier i alperna i många år, men bara varit här på vintern. För mina barn och min man som älskar skidor har det här alltid varit fantastiskt, men för mig som inte alls gillar kallt väder och snö har dessa resor mest varit veckor jag tar mig igenom. Men nu har jag hittat precis när jag ska vara här, och det är nu! I brytet mellan sommar och höst, med alla färger, mat, marknader...







Innan jag åkte hade jag även ett roligt möte med Jonas Franzen, som är både chefs kock på Strand hotell i Stockholm, lagkapten för Stockholm culinary team och en född ledare! Vi spånade nya ideer för dukningar och koncept inför VM i Luxenburg 2010.



http://www.stockholmculinaryteam.se

Min hopplösa balkong

Nu har jag äntligen planterat blommor i de stora krukorna jag har på balkongen.
Vi är relativt nyinflyttade (om ett år kan kallas nyinflyttade...), och balkongen har alltid varit tänkt att vara som en forlängning av lägenheten. Men istället har den blivit mer av ett förråd där vi ställer ut allting vi inte vet var vi ska göra av.
Men nu så blir det ändring och i höst så ska balkongen få vara fin!


Nya kurser!

Nu har jag lagt upp nya kurser för hösten på min hemsida!

titta här: http://www.catharinalindeberg-bernhardsson.se/kurser.html

Mail om gräs

Fick ett mail av en tjej, Anna-Christina, som jag träffade under dagarna på Sofiero. Hon skickade en bild på ett bord hon hade dukat hemma med en av mina gräs dukningar som inspiration!
Anna-Christina hade dukat ett runt bord med gräs i mitten i stället för på längden som jag brukar göra.

Tycker alltid det är kul att se hur andra utvecklar och gör mina ideer till sina!





Så här gjorde jag i en dukning för M-magasin.




Tyvärr förstår jag inte riktigt ännu hur man roterar bilderna...men det finns en bättre bild på min hemsida under press.


I brist på annat...


Jag hade ju tänkt lägga upp ett klipp från intervjuverna jag gjorde på Sofiero, men nu kan jag inte få min kamera att fungera och ännu mindre få upp klippet här. Men snart så kommer det!

Så länge tänkte jag visa hur jag brukar göra röd kål till en kruka.
Jag tycker kål i alla former är en bra grönsak att använda i dukningar för mycket effekt för lite pengar.










































Skär av de yttersta kanterna på varje sida så att de mer liknar en kub, och gröp ur ovansidan och plantera en fin blomma i jord innuti.

Sätt en eller flera på bordet för en annorlunda vas upplevelse!


RSS 2.0